ВИЕ ПАЗАРУВАТЕ ОТ АНГЛИЯ, НИЕ ВИ ГО ДОСТАВЯМЕ! ТРЪГВАМЕ ВСЕКИ ВТОРНИК! САМО 1.99 ЛЕВА НА КГ! ВАШАТА УСМИВКА Е НАШАТА РЕКЛАМА!

Monday, January 5, 2015

10-ТЕ НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Да пазаруваш от интернет е хоби, което масово е завладяло Европа и Северна Америка, а все повече навлиза и у нас. Да пазаруваш онлайн от Англия, Германия, САЩ, Китай...дава предимство на българина освен да се сдобие с по-качествена стока, то и да я получи на доста по-ниска цена в сравнение с МОЛ-а. От хората се изисква просто да изберат нужния артикул и да го поръчат. За останалото има www.ggbg.bg. Всъщност ето отговори на 10-те най-често задавани въпроса, когато става въпрос за дейността на фирмата, за транспорта на пратките, за начина на поръчване, за различните таакси и мита...




11. Как работи услугата предлагана от GGBG.BG?

- След регистрация в сайта www.ggbg.bg, Вие получавате личен профил и индивидуален  ID номер.
 - След получаване на своя ID номер, може да пазарувате от всеки онлайн магазин по света. За покупки от Англия, САЩ, Китай, Хонг Конг и т.н. се използва адреса в Англия, а за немските магазини, се използва адреса в Германия.
- След закупуване на желания артикул, той ще пристигне на адреса на GGBG.BG в Англия/Германия, където ще бъде приет от служител на GGBG.BG, a до края на работния ден, Вие ще получите потвърдителен имейл, че пратката Ви е в нашия склад. Пратката ще бъде подготвена за изпращане към България с първия възможен курс. От Англия камионът тръгва в неделя и пристига в сряда (с изключение на дните около Коледа и Нова година, когато курсовете са съобразени с почивните и празнични дни). От Германия камионите тръгват в петък и пристигат в България във вторник сутрин (заради определени рестрикции за движение през уикендите в някои части на Европа). - - При тръгване на камиона, Вие ще получите имейл за неговото заминаване и по същия начин ще бъдете уведомени при пристигането му в България. През цялото време, клиентът може да следи броя на пакетите си, влизайки в личния си профил в графата „Описание“ на „Моите пратки“
- При получаване на известие за пристигане на камиона в България най-нетърпеливите могат да си получат пратките в Офис „Младост 1А“ – Централен.
В следващите няколко часа, след пристигане на курса от Англия/Германия клиентите ще получат известие чрез имейл, че пратката им е обработена, като вече се съдържа и подробна информация, съдържаща – килограми и цена.
-          Ако нямате възможност да получите пратката си от наш офис, то Вие може да изберете и опция „доставка до врата“, както и изпращане с Еконт или Спиди.
-          В рамките на София GGBG.BG предлага собствен разнос, като Вие можете да получите колета си до бюрото си и то на преференциални цени.
-          GGBG.BG не Ви пристиска с време и определени часове за получаване на пратките. Офисите работят 6 дни в седмицата между 10 и 12 часа дневно, т.е. Вие можете да получите пратката си или да направите своя поръчка сутрин от 9:30 часа вечер до 20:00 часа, а когато пристигне курс от Англия/Германия работното време се удължава до 22:00 часа.
-          Цената на транспортната услуга предлагана от GGBG.BG е 1.99 лева за започнат килограм за пратки от Англия и 2.99 лева за килограм за пакети от Германия.


Заплащането на услугите извършени от GGBG.BG  става при получаване на пратката, според посочения във вашия профил адрес и начин на доставка.

GGBG.BG издава фактури за ивършените транспортни услуги, като се начислява 20% ДДС върху сумата.

2 .Защо е необходим адрес в Англия/Германия?

- Защото повечето онлайн магазини по света не предлагат доставка до България, а в случаите, когато такива съществуват, то те са на нереално високи и неоправдани цени.


3. Защо пратките от Китай, САЩ, Хонг Конг минават през Англия?


Може ли закупена стока от САЩ, Китай, Хонг Конг да бъде доставена директно в България? Отговорът е – Не е невъзможно, но... Голямото „Но“ е, че със сигурност времето за доставка ще е в пъти по-голямо, отколкото ако пратката отива в Англия. Цената за доставка също ще е в полза на Острова и идваме до най-съществения момент – обмитяването.
Всички знаем, че стоки, които влизат в ЕС се облагат с мито и ДДС, а необходимостта да се сблъскаш с митнически агенти, не се нрави на много от нас, особено ако става въпрос за една пратка. Точно поради тази причина GGBG.BG препоръчва за целта да се използва нашия английски адрес. Защо?
Отговорът е един и той наистина е изключително благоприятен за клиентите ни – приемането на пратка в Англия, плащането на мито и всички процедури са ангажимент на екипа на GGBG.BG.

Как се процедира?

Английската система е доста по-улеснена и опростена от българската. При влизането на пратка, издваща извън ЕС в страната и тя е за нашия адрес, куриер идва с документ, на който е изписано името и сумата, която трябва да се плати. Ние се свързваме с клиента, чиято е пратката, той потвърждава, че иска да се извърши плащането и ние го правим. Плащането става по телефон или електронен път, а стоката на следващия ден е в нашия склад.
Колко мито се плаща?
Митото в Англия е в размер на 20% от стойността на продукта. На обмитяване подлежат нови стоки, чиято стойност надхвърля 40 паунда.

ДДС не се заплаща!

В зависимост от куриера понякога има такса „обработка“. Такъв е случаят с Ройал Мейл, които за „митнически пратки“ начисляват 9 паунда „обработка“ и минимално мито в размер на 4.95.
Има ли шанс да избегнем плащането на мито?
Да! Има!  На обмитяване на подлежат стоки „втора употреба“, мостри, подаръци и тези, които вече казахме, че са на стойност под 40 паунда.
Ако пазарувате от САЩ обаче е много трудно да убедите търговеца да попълни декларация с невярна информация. Доста по-лесно и почти винаги се случва, ако „срещу вас“ седи азиатец. Точно поради тази причина случаите, при които сме заплащали мито за стоки идващи от Китай, Хонг Конг или Сингапур, се броят на пръстите на едната ръка.

АКО ИСКАТЕ САМИ ДА ИЗЧИСЛИТЕ МИТОТО, КОЕТО ЩЕ ТРЯБВА ДА ЗАПЛАТИТЕ ПРИ ЗАКУПУВАНЕТО НА ОПРЕДЕЛЕНА СТОКА, МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ СЛЕДНИЯ ЛИНК:
http://www.dutycalculator.com/new-import-duty-and-tax-calculation/

Внимание!
·         При пазаруване от САЩ, Китай и останалите азиатски страни, имайте предвид, че доставките до нашия склад в Англия отнемат между 2 седмици и 1 месец.
·         Стоки, които са от един и същ търговец и ги има в английския ebay, например, в повечето случаи не можете да закупите от американския.


4. Трябва ли да ви известя за очаквана пратка на адреса ви Англия/Германия?

- Не е нужно да ни известявате за очаквана пратка. От Вас се изисква единствено да си пазарувате. Приемането, описването на пратки, тяхното изпращане, обработката им и изпращането на известия до Вас е работа на GGBG.BG.
- Задължително за клиентите е единствено коректното попълване на адреса, името и ID номера.

5. Мога ли да задържа пратка?

Пратки в складовете в Англия и Германия НЕ могат да бъдат задържани!
Ако очаквате няколко пакета и искате да си ги получите наведнъж – НЯМА ПРОБЛЕМ! Вашите пратки ще бъдат задържани и групирани в склад София – Централен! МАГАЗИНИЯ НЕ СЕ ЗАПЛАЩА!


6. Можете ли да заплатите/закупите вместо мен артикули от Англия/Германия?

- Да, можете да разчитате на нас. GGBG.BG не само транспортира пратки от Англия и Германия, но също така предлага услугата „закупуване“, като единственото условие е, сумата да бъде преведена авансово.

7. Предлагате ли вземене на пратка от адрес в Англия/Германия (pick up)?

- Да, ако спечелите търг или закупите стока ОТ АНГЛИЯ, а търговецът не се ангажира с изпращането на пратката, то GGBG.BG предлага, както локален “pick up“, така и съдействие при поръчване на куриер.
Освен транспортни услуги и логистика, GGBG.BG предлага съдействие при закупуването, взимането и транспортирането на мотори, скутери, автомобили, джипове...
В ГЕРМАНИЯ ТЕЗИ УСЛУГИ НЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ!

8. Мога ли да изпратя чрез GGBG.BG  пратка от България към Англия/Германия?

- Да, GGBG.BG предлага услугата изпращане на пратка от България към Англия. Това важи, както за личе багаж без ограничения за килограми и тегло, така и за закупени от Вас артикули, които трябва да се върнат до търговеца. Да, GGBG.BG поема ангажимента след пристигането на пратката в Англия да я изпрати до търговеца/магазина или посочен от Вас адрес.
НА ТОЗИ ЕТАП ТАЗИ УСЛУГА НЕ СЕ ПРЕДЛАГА В ГЕРМАНИЯ!

9. Мога ли да пазарувам от Sainsbury's, Ocado, ASDA, Tesco - хранителни продукти, напитки, перилни препарати, шампани и други подобни)

- Да, може да пазарувате, а екипът на
GGBG.BG са ангажира с опаковането на продуктите Ви в кашони. Тези пратки се доставят в насипно състояние или пликове, като GGBG.BG гарантира безопасното им транспортиране, като използваните кашони НЕ СЕ ЗАПЛАЩАТ!

10. Как да разбера коя пратка ми е пристигнала?

-          Очаквате няколко пратки и не знаете какво точно е пристигнало в склада в Англия. Екипът на GGBG.BG предлага решение - срещу 5 лева месечен абонамент,  всеки път, когато получите пратка в нашия склад в Англия, ще получавате уведомителен e-mail от нас, към който ще бъде прикрепена снимка на Вашата стока. Услугата се нарича ВИП и тя има вклюва още – преглед при получаване, преопаковане и осигуряване на безопасното транспортиране на скъпи пратки.
За целта клиентът просто трябва да ни уведоми каква пратка очаква. Какво предлагаме ние?

-          Още при пристигането в нашия склад колетът/пакетът ще бъде отварян, стоката ще бъде прегледана  и надеждно преопакована. Всичко това гарантира нейното безпроблемно транспортиране до България. Каква е цената? 
 - Мобилен телефон - 15 лева
-          - Лаптоп - 20 лева
-          - Камера (малка/голяма) 15/20 лева
-          - Фототапарат (малък/голям) – 10/15 лева
-          - Часовник  - 10 лева
-          (Всички тези цени включват и транспорта до България!)


УСЛУГАТА НЕ ВАЖИ ЗА ГЕРМАНИЯ!

No comments:

Post a Comment