ВИЕ ПАЗАРУВАТЕ ОТ АНГЛИЯ, НИЕ ВИ ГО ДОСТАВЯМЕ! ТРЪГВАМЕ ВСЕКИ ВТОРНИК! САМО 1.99 ЛЕВА НА КГ! ВАШАТА УСМИВКА Е НАШАТА РЕКЛАМА!

Tuesday, December 2, 2014

Как се доставят пратки от САЩ, Китай и Хонг Конг?



В последните дни получихме няколко запитвания относно начина на доставка на пратки извън ЕС и по специално САЩ, Китай, Хонг Конг. Първите въпроси бяха: Може ли? Как?
Отговорите са кратки: Да! Лесно! С GGBG.BG…
Ето и подробностите...


Всички знаем, че стоки, които влизат в ЕС се облагат с мито и ДДС, а необходимостта да се сблъскаш с митнически агенти, не се нрави на много от нас, особено ако става въпрос за една пратка. Точно поради тази причина GGBG.BG препоръчва за целта да се използва нашия английски адрес. Защо?
Отговорът е един и той наистина е изключително благоприятен за клиентите ни – приемането на пратка в Англия, плащането на мито и всички процедури са ангажимент на екипа на GGBG.BG.

Как се процедира?

Английската система е доста по-улеснена и опростена от българската. При влизането на пратка, издваща извън ЕС в страната и тя е за нашия адрес, куриер идва с документ, на който е изписано името и сумата, която трябва да се плати. Ние се свързваме с клиента, чиято е пратката, той потвърждава, че иска да се извърши плащането и ние го правим. Плащането става по телефон или електронен път, а стоката на следващия ден е в нашия склад.
Колко мито се плаща?
Митото в Англия е в размер на 20% от стойността на продукта. На обмитяване подлежат нови стоки, чиято стойност надхвърля 40 паунда.

ДДС не се заплаща!
В зависимост от куриера понякога има такса „обработка“. Такъв е случаят с Ройал Мейл, които за „митнически пратки“ начисляват 9 паунда „обработка“ и минимално мито в размер на 4.95.
Има ли шанс да избегнем плащането на мито?
Да! Има!  На обмитяване на подлежат стоки „втора употреба“, мостри, подаръци и тези, които вече казахме, че са на стойност под 40 паунда.
Ако пазарувате от САЩ обаче е много трудно да убедите търговеца да попълни декларация с невярна информация. Доста по-лесно и почти винаги се случва, ако „срещу вас“ седи азиатец. Точно поради тази причина случаите, при които сме заплащали мито за стоки идващи от Китай, Хонг Конг или Сингапур, се броят на пръстите на едната ръка.

Внимание!
·         При пазаруване от САЩ, Китай и останалите азиатски страни, имайте предвид, че доставките до нашия склад в Англия отнемат между 2 седмици и 1 месец.
·         Стоки, които са от един и същ търговец и ги има в английския ebay, например, в повечето случаи не можете да закупите от американския.

2 comments:

  1. Стойността която се обмитява с 20% влиза ли цената за доставка, както е в България или само цената на продукта?

    ReplyDelete
  2. И мен ме интересува този въпрос
    www.fragrisima.com

    ReplyDelete